ShSKUK po trajton 616 pacientë në klinika dhe spitale

ShSKUK po trajton 616 pacientë në klinika dhe spitale

Bazuar në raportet e datës 28 prill 2021, në kuadër të klinikave Covid dhe spitaleve të përgjithshme, ka ulje të numrit të pacientëve që po trajtohen nga Sars-Cov-2.

Numri i përgjithshëm i pacientëve që janë në trajtim është 616, ku prej tyre, 505 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 30 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 475 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 254 pacientë

6 prej tyre në gjendje të rënduar

193 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

213 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive 92 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 54 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno) 9 pacientë

Klinika e Pulmologjisë me 81 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 362 pacientë

24 prej tyre në gjendje të rënduar

312 të konfirmuar pozitivë

262 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 55 pacientë

Spitali i Gjakovës, 61 pacientë

Spitali i Pejës, 86 pacientë

Spitali i Gjilanit, 56 pacientë

Spitali i Ferizajt, 48 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 44 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 12 pacientë

KOMENTE