ShSKUK: 136 pacientë po trajtohen në klinikat COVID dhe Spitalet e Përgjithshme

ShSKUK: 136 pacientë po trajtohen në klinikat COVID dhe Spitalet e Përgjithshme

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në Spitalet e Përgjithshme po trajtohen 136 pacientë, thotë raporti i punës për datën 3 qershor 2021.

Prej tyre, 58 janë të konfirmuar me COVID-19, 2 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 96 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 88 pacientë:

1 pacientë janë në gjendje të rënduar
28 janë të konfirmuar me Sars Cov-2
71 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 25 pacientë, 1 është në gjendje të rëndë
Klinika e Pulmologjisë, 63 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 48 pacientë:

30 të konfirmuar pozitivë
25 me oksigjeno-terapi.
1 në gjendje të rëndë

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 6 pacientë
Spitali i Gjakovës, 5 pacientë
Spitali i Pejës, 17 pacientë
Spitali i Gjilanit, 10 pacientë
Spitali i Ferizajt, 3 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 2 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 5 pacientë

KOMENTE