Shpallen fituesit e çmimit ‘Nobel’ në Letërsi

Shpallen fituesit e çmimit ‘Nobel’ në Letërsi

Akademia prestigjioze e çmimeve Nobel ka ndarë çmimet Nobel në Letërsi për vitin 2018 dhe vitin 2019. Përkrahësi i Millosheviqit dhe mohuesi i gjenocideve serbe, Peter Handke ka marrë çmimin ‘Nobel’ për Letërsi 2019.

Ismail Kadare nuk ka arritur të fitojë çmimin Nobel për Letërsi, edhe pse ishte në mesin e favoritëve.

Akademia suedeze çmimin ‘Nobel’ për vitin 2018 i dhuroi autores polake Olga Tokarczuk.

Këto çmime, secili në vlerë të 908,000 dollarësh, do të prezantohen më 10 dhjetor.

Kujtojmë se vitin e kaluar kjo ceremoni është anuluar për shkak të një skandali seksual.

KOMENTE