Shkencëtarët krijojnë veshkë artificiale pas 20 vitesh

Shkencëtarët krijojnë veshkë artificiale pas 20 vitesh

 Pas shumë vitesh të hulumtimeve dhe testeve, shkencëtarët më në fund kanë zgjidhur një nga çështjet më të  mëdha për njerëzit që vuajnë nga sëmundja e veshkave.

​ Pas 20 vitesh përpjekje, shkencëtarët kanë arritur të krijojnë një veshkë bionike e cila do të lehtësoj sëmundjen e veshkave për mijëra pacientë.

Ata arritën të krijojnë një veshkë bionike që do të bëhet një nga arritjet më të mëdha në shkencë.

Megjithëse testimi në njerëz ende nuk është filluar, tashmë ekziston një listë e madhe njerëzish që dëshirojnë të marrin pjesë në sprovat e para të këtij veshkë artificiale.

KOMENTE