Shkaktarët e panjohur të sinusit, keni kujdes në këto raste

Shkaktarët e panjohur të sinusit, keni kujdes në këto raste

Rreth 37 milionë njerëz në SHBA çdo vit përballen me infeksione të sinusit.Shkaku i problemit të sinusit është i qartë.

Vrimat e hundës që lidhen me sinusin bllokohen. Por, shkaku i bllokimit është ndonjëherë më i komplikuar të kuptohet.

Më poshtë po ju paraqesim disa gjëra që mund të shkaktojnë një infeksion akut të sinusit (Tipi më i zakonshëm) dhe në disa raste çojnë edhe në infeksion kronik të sinusit.

Virusët Bakteria Polips-Ndotësit irritues (ajri i ndotur, aromat e forta të parfumit)

Notimi në ujëra me klor – Fluturimi i shpeshtë me aeroplan (presioni i ajrit irriton sinusin)DuhaniMungesa e lagështirës ose ajri i thatë.

KOMENTE