SHBA si Kosova, vendos taksë 25% për prodhimet kineze

SHBA si Kosova, vendos taksë 25% për prodhimet kineze

Kanë eskaluar raportet tregtare mes Shteteve te Bashkuara të Amerikës dhe Kinës. SHBA kishte rritur tarifat përmbi prodhimet kineze disa orë pasi negociatat në Washington dështuan.

Tarifat e prodhimeve të eksportuara nga Kina në SHBA janë rritur prej 10% në 25% dhe kanë hyrë në fuqi prej të premtes në orën 00.01 të mëngjesit.

Qeveria kineze ka shprehur shqetësimin e saj për këto zhvillime dhe ka thënë se do të marrë masat e duhura për të u përgjigjur.

Administrata e Trump ka marrë vendim që të vendosë taksa përmbi eksportet kineze pasi që kishet akuzuar Kinën për mos përmbushje të përgjegjësive që kanë dalë nga negociatat.

Trump ka akuzuar vazhdimisht Kinën për praktika të padrejta të tregtisë.

KOMENTE