SHBA ndan 1 miliardë dollarë për murin me Meksikën

SHBA ndan 1 miliardë dollarë për murin me Meksikën

Pentagoni ka autorizuar transferimin e 1 miliardë dollarëve për inxhinierët e ushtrisë për ndërtimin e murit përgjatë kufirit SHBA-Meksikë.

Ky fond është i pari që merret nën petkun e emergjencës kombëtare të deklaruar nga presidenti Donald Trump për të anashkaluar Kongresin dhe për të ndërtuar murin që ai premtoi gjatë fushatës së tij zgjedhore.

Demokratët kanë protestuar kundër kësaj lëvizjeje. Fondet do të përdoren për të ndërtuar rreth 91 kilometra rrethim.

Presidenti Trump e ka quajtur situatën në kufirin jugor një “krizë” dhe këmbëngul se një pengesë fizike është e nevojshme për të ndaluar kalimin në SHBA.

KOMENTE