Serbia i diskriminon shqiptarët në Luginë kurse kërkon autonomi për veriun

Serbia i diskriminon shqiptarët në Luginë kurse kërkon autonomi për veriun

Kryeministrja e posa zgjedhur e Serbisë, znj.Ana Brnabiq dhe Presidenti z.Akleksandër Vuciq, vazhdojnë me kërkesa për pakicën serbe në Kosovë kurse në anën tjetër vazhdojnë diskriminim në Medvegjë Bujanoc dhe Preshevë.

Refik HASANI

Të gjithë presidentët, kryeministrat dhe Kryetarët e të gjitha legjislaturave të Parlamentit të Serbisë duke përfshirë edhe ministra nga Qeveria nuk kanë patur dallim.

Pakica serbe në Kosovë i gëzon të gjitha të drejta individuale dhe si pakicë duke qen pjesë e legjislativit dhe Ekzekutivit por edhe shkollim deri në Universitet. Mitrovica është dhe ishte shumicë shqiptare dhe sak si të bëhet si një Rajon me autonomi.

.Shqiptarët në Medvegjë,Bujanoc dhe Preshevë përbëjnë një krahinë në kontinuitet dhe ishin dhe do të jen pjesë e trungut shqiptarë. Që nga vitet 90-ta asgjë nuk kanë ndërmarrë në të mirë të ruajtjes së drejtave të njeriut dhe atij kolektiv për shqiptarët në Medvegjë Bujanoc dhe Preshevë prandaj deklaratat e Kryeministres të posa zgjedhur të Serbisë nuk është diçka e re dhe e panjohur.

Prishtina dhe Tirana zyrtare do të duhej ndërtuar një platformë të përbashkët duke paraqitur diskriminim edhe para instancave dhe mekanizmave të BE-ës edhe OKB-së.

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE