Sabit GECAJ: Buka Toka Njeriu

Sabit GECAJ: Buka Toka Njeriu

Poezia që fitoi çmimin e dytë në konkursin anonim letrar “Flaka e Janarit” 2018

Sabit GECAJ

BUKA TOKA NJERIU

Tetana shqisa tflejnë në pluhun
Kur e di se ti punon njëzet minuta
Për një bukë të vetme një kore të thatë
Ose më shpesh për fotografinë e saj dhe jo atë vetë

Unë e di se vendi yt nuk është vend
Por unë e di se vendi ynë është tokë
Herë e zezë e herë e kuqe
Që e bë bukën dhe njeriun
Po jo si ky i sodit që të është ngjitë në grykë

Që të pëlcet në fyt e të djeg në shpirtë!

Them se unë e di një rrugë një e re të fortë për buken
Dhe e di një rrebesh e një shi që lanë rrugët

E di dhe një kohë që shpërlanë ngjyrat
Të gjithë portretet e pispillosura të zgjedhjeve elektorale

Dhe patjetër e di një shi që lanë të gjitha mitet
Që i zhbënë të gjitha fjalët me hire hyjnore
Përfytyrat e shkruara e të kënduara në muret e shtëpive të rrënuara

Vërtet e di atë ëndërr atë mit
Ti prit veç pak mos rri e prit…

Shifra: Hija e shtetit

KOMENTE