Rusi Mikhail Krasnoshchenkov, shpallet person ‘Non Grata”, ai duhet ta lëshojë KosovënRamush Haradinaj

Rusi Mikhail Krasnoshchenkov, shpallet person ‘Non Grata”, ai duhet ta lëshojë Kosovën

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka shkruar në profilin e tij në facebook se sot, ka kërkuar nga Ministria e Punëve të Jashtme që në bazë të kompetencave kushtetuese dhe ligjore të shpallin shtetasin rus z.Mikhail Krasnoshchenkov si person ‘Non Grata’.

Ja postimi i plotë

Sot, kam kërkuar nga Ministria e Punëve të Jashtme që në bazë të kompetencave kushtetuese dhe ligjore të shpallim shtetasin rus z.Mikhail Krasnoshchenkov si person ‘Non Grata’.

Vendimi është marrë sot ndaj këtij personi që punon si staf ndërkombëtar në Kombet e Bashkuara, dhe të njëjtit i urdhërohet që ta lëshojë territorin e Republikës së Kosovës. Ky vendim ka hyrë në fuqi, sot nga 31 maj 2019.

I bëj thirrje Përfaqësuesit të Posaçëm të Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara në Kosovë të respektojë vendimin.

Vendimi është marrë për shkak të veprimeve të shtetasit rus kundër rendit kushtetues të Kosovës, vlerave universale, paqes dhe stabilitetit! RH

KOMENTE