Rajoni i Gjilanit: Policia ka shqiptuar 564 fletëparaqitje në bazë të ligjit të pandemisë COVID-19

Rajoni i Gjilanit: Policia ka shqiptuar 564 fletëparaqitje në bazë të ligjit të pandemisë COVID-19

Ismet Hashani, zëdhënës i Policisë së Kosovës (PK), në Drejtorinë Rajonale në Gjilan ka bërë me dije se brenda shtatë ditëve të fundit, për “Mosveprim sipas dispozitave shëndetësore gjatë epidemisë”, policia në shtatë komunat e Rajonit të Gjilanit, ka shqiptuar 564 fletëparaqitje, për mos respektim të këtyre masave.

Zëdhënësi Hashani tha se Policia e Kosovës, gjatë zbatimit të masave të ndërmarra nga Qeveria e Kosovës dhe institucionet e Shëndetësisë si pasojë e pandemisë Covid-19, për periudhën kohore njëjavore (12 maj  2021 deri me 19 maj 2021), në të gjitha shtatë komunat e rajonit të Gjilanit , ka shqiptuar gjithsej 564 fletëparaqitje për mos respektim të këtyre masave.

Ai shtoi se në raste të veçanta Policia e Kosovës po ashtu ka asistuar inspektorët sanitar (AVUK-ut) , në kontrolle të lokaleve hoteliere për t’u vërtetuar se janë duke i përmbush masat anti COVID- 19, të kërkuara nga ana e Qeverisë së Kosovës.

“Policia e Kosovës i thërret dhe apelon te qytetarët që ti respektojnë me përpikëri masat e ndërmarra nga ana e Qeverisë , ne dhe të gjitha institucionet e shtetit e kemi vetëm një qëllim mbrojtjen e shëndetit të qytetarëve tanë, në të kundërtën moszbatimi i këtyre masave do të ketë konsekuenca ligjore”, ka thënë Hashani. /2LONLINE.com/

KOMENTE