Qyteti i rrënuar dikur, sot perlë midis Japonisë

Qyteti i rrënuar dikur, sot perlë midis Japonisë

Nagasaki është sot një qytet i këndshëm dhe interesant, një perlë që ia vlen të zbulohet, gjithashtu për rolin e saj historik si portë e Diellit që lind kundrejt botës së jashtme.

Sot, Nagasaki, i cili në të kaluarën u rrënua nga përndjekja e ashpër antikrishtere, ofron dy vende unike bashkimi të lidhura me Parkun e Paqes: një është Muzeu Atomik, një ri-miratim i ngjarjes tragjike dhe frymëzimi për një botë pa kërcënim bërthamor, tjetri është Katedralja e Urakamit, fillimisht një vend takimi për katolikët e persekutuar.

Nagasaki, i bukur gjatë natës – Ndër tiparet kryesore të qytetit është peizazhi, ndërthurja midis tokës dhe detit dhe kurorës së majave që e rrethojnë. Nagasaki është shpallur në vitin 2012 si një nga tri vizionet më të bukura metropolitane të natës në botë.

Dy parqe kombëtare, Unzen-Amakusa dhe Saikai, si dhe dy parqe rajonale dhe gjashtë parqe parashkollore, e bëjnë pjesën më të madhe të territorit rreth qytetit të Nagasaki zonë të mbrojtur.

KOMENTE