Qytetet më të pastra dhe të shëndetshme në botë

Qytetet më të pastra dhe të shëndetshme në botë

Sipas informacioneve të fundit, kryeqyteti zviceran Bern u njoftua këtë javë se i takon vendi tre në listën e qyteteve më të shëndetshme të Evropës.

Nga opsionet e transportit publik deri tek stabiliteti, Zvicra nuk është aq neutrale kur bëhet fjalë për kryesimin e të gjitha llojeve të renditjes.

Një listë e lëshuar këtë javë nga shërbimi i kujdesit shëndetësor në internet ‘Treated’ e ka vendosur kryeqytetin zviceran Bern në vendin e tretë në listë kur bëhet fjalë për kryeqytete të shëndetshme, shkruan ‘The local”

Nga ajri i pastër dhe uji deri te emetimet e ulëta të CO2 dhe cilësia më e lartë e jetës më shumë se çdo qyteti i anketuar, Bern ka fituar vendin e tij në listë.

Po ashtu, në këtë renditje ishin pjesë rreth 46 kyeqytete, ndërkohë që Berni u mund nga Kopenhagen (i pari) dhe Vjena (i dyti).  Baku në Azerbajxhan rrahu nderin e dyshimtë për të dalë i fundit në listë, i ndjekur nga afër nga Moska dhe Bukureshti.

KOMENTE