Qumështi si kontrollues i sheqerit në gjak, mësoni si?!

Qumështi si kontrollues i sheqerit në gjak, mësoni si?!

Qumeshti, sidomos natyral është produkti numër një që zhvillon trupin e njeriut që nga qumështi i gjiri të nënës.

Por, qumështi ka rol edhe kontrollues të përqendrimit të sheqerit në gjak

Hulumtimi i shkencëtarëve kanadezë të Universitetit Gelf tregon që konsumimi i qumështit për kafjall ka të bëjë me kontrollin më të mirë të përqendrimi të sheqerit në gjak.

Të dhënat janë grumbulluar nga 32 personave me peshë ideale të masës dhe të moshës mesatare 23 vjet janë publikuar në revistën Journal of Dairy Science.

Hulumtuesit shtojnë se ky efekt i qumështit mbështetet në ngadalësimin e tretjes së karbohidrateve, gjë që zvogëlon gjasat për përqendrim tepër të lartë të sheqerit në gjak.

 

KOMENTE