Qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë t’i qasen më seriozisht Luginës së Preshevës

Qeveritë e Kosovës dhe Shqipërisë t’i qasen më seriozisht Luginës së Preshevës

Deputeti shqiptar në Kuvendin e Serbisë, Shaip Kamberi u ka bërë thirrje Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë që të kenë qasje më serioze ndaj Luginës së Preshevës.

Ja postimi i plotë:

Qeveritë e Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë për Luginën e Preshevës :

– Nuk kanë platformë dhe program shtetëror

– Nuk ndajnë buxhet të rregullt

– Nuk kanë mekanizëm të veçantë qeveritar

Qeveria e Republikës së Serbisë për Kosovën :

– Ka platformë dhe program shtetëror

– Ndanë buxhet të rregullt (çdo vjet me qindra milliona euro)

– Ka mekanizëm të veçantë qeveritar (herë si ministri, herë si zyre të veçantë).

Qeveria e Republikës së Serbisë për Luginën e Preshevës :

– Ka platformë dhe program shtetëror, sado që letër e vdekur.

– Ndanë buxhet të rregullt, sado që pamjaftueshëm.

– Ka mekanizëm të veçantë qeveritar (Trupi Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë), sado që jofunksional dhe joefikas.

KOMENTE