Qeveria e shpëtimit kombëtar – tash, menjëherë!

Qeveria e shpëtimit kombëtar – tash, menjëherë!

Për t’i rivendosur marrëdhëniet me SHBA-të dhe BE-në dhe për t’u larguar nga pozicioni katastrofal i fajtorit për pengimin e bisedimeve paqësore.

Shkruan: Arsim Kastrati

Për t’u larguar nga shënjestra e kritikave dhe vendimeve të pafavorshme politike nga ana e bashkësisë ndërkombëtare.

/Ne nuk jemi tipa problematik, apo jo?!

Dhe ne nuk kemi nevojë për imazh të keç!

Nuk e ka Kosova jonë atë forcë dhe atë luks sa të konfrontohet me SHBA-të dhe me BE-në.

Nuk ka devalvuar dhe as që do të devalvojë ndonjëherë këshilla e Ibrahim Rugovës: “Jemi popull i vogël, edhe lisat e maleve duhet ti bëjmë për vete!”./

Na duhet një qeveri e shpëtimit kombëtar këto ditë edhe për ti qetësuar shërbyesit dhe punëtorët tanë, duke e shfuqizuar vendimin e padrejtë qeveritar për rritjen e pagave vetanake, duke e rishikuar në një afat optimal ligjin për pagat nga ana e një komisioni miks: parlamentar dhe profesional të pavarur si dhe duke i ndërprerë grevat deri në momentin e adresimit korrekt të kërkesave për rritjen e pagave për të gjithë njerëzit e punësuar në Kosovë.

Serbia kilometra para nesh në rrugën drejt BE-së, Kosova përcjell njerëzit e saj në Hagë dhe i komplikon për të mos thënë i prishë marrëdhëniet me BE dhe SHBA!

Realitet ironik dhe tejet i hidhur!

Nuk është vetëm fat as vetëm padrejtësi e të tjerëve ndaj nesh por ndoshta më së shumti verbëri e jona politike dhe padrejtësi ndaj vetvetes!

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE