Pushka e Rexhep Males e Nuhi Berishës dëshmoi se rezistenca shqiptare në Kosovë ishte e pathyeshme

Pushka e Rexhep Males e Nuhi Berishës dëshmoi se rezistenca shqiptare në Kosovë ishte e pathyeshme

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, përmes një postimi në profilin e tij ka përkujtuar në 35-vjetorin e rënies, atdhetarët e shquar Rexhep Mala e Huhi Berisha.

Ja postimi i tij i plotë:

Sot, në 35 vjetorin e rënies, kujtojmë Rexhep Malën e Nuhi Berishën. Pas pranverës së vitit 1981, regjimi jugosllav haptas pretendonte se e kishte shuar lëvizjen kombëtare shqiptare në Kosovë. Pushka e Rexhep Males e Nuhi Berishës në janarin e vitit 1984 dëshmoi të kundërten: rezistenca shqiptare në Kosovë ishte e pathyeshme. Ajo vetëm sa do të bëhej edhe më e fuqishme. Vitet më pas e vërtetuan këtë. Lavdi Rexhep Malës, Nuhi Berishës dhe gjithë të rënëve për liri.

KOMENTE