Publikohen rezultatet e garave të Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik në Gjilan

Publikohen rezultatet e garave të Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik në Gjilan

Pas mbajtjes së garave të Kreativitetit Kulturor dhe Mendimit Kritik në Gjilan nga datat 17 deri më 24 prill, paneli vlerësues komunal ka bërë sot publikimin e rezultateve për të gjitha kategoritë lëndore, të të gjitha shkollave.

Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri, i cili së bashku me koordinatorin Nacional për Kulturë, Rini dhe Sport, Rexhep Hoti, patën vizituar mbarëvajtjen e procesit, i ka uruar nxënësit për sukseset e arritura në këto gara.

“Është arritur qëllimi që fëmijët, jo vetëm të lëvizin në gjithëpërfshirje, por që të hyjnë në një konkurrencë mes tyre, duke zbuluar talentë dhe duke krijuar korridore për orientime profesionale në të ardhmen. Fatmirësisht, nxënësit pjesëmarrës të të gjitha shkollave kanë dëshmuar suksese të jashtëzakonshme, për çka jam shumë i lumtur. I uroj sukese edhe në të ardhmen në gara në nivel të Republikës dhe në ato ndërkombëtare”, ka thënë kreu i Gjilanit.

Në këtë garë kanë marrë pjesë 23 shkolla fillore dhe të mesme të komunës së Gjilanit ose 634 nxënës, 56 prej tyre janë shpallur fitues në recitim, poezi, ese, teatër, art muzikor dhe art pamor.

Pjesëmarrës kanë qenë edhe nxënësit e komunitetit turk, ndërkaq rezultatet janë si vijon:

​KATEGORIA: Recitim/Tetatër, Hartim/ Poezi, Ese hulumtuese, Debat ​ ​ ​ ​

TË DHËNAT PËR NXËNËSIT ​ ​ ​ ​
Nr.
1. Emri, emrt i prindit dhe mbiemri i nxënësve

2. Emri i Grupit

Shkolla dhe komuna Klasa dhe paralelja Kategoria e aplikimit

1 Aela (Basri) Mehmeti Sh.F.M.U. “Skendërbeu” Gjilan III Recitim
2 Grupi: “Mbreti Midas” Sh.F.M.U. “Rexhep Elmazi” Gjilan III Teatër
3 Rumejsa (Alban) Xhelili Sh.F.M.U. “Skendërbeu” Gjilan IV Recitim
4 Bora (Xhevdet) Shurdhani Sh.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan IV/4 Teatër
5 Fatoja (Faton) Demi Sh.F.M.U. “Zjja Shemsiu” Gjilan V Recitim
6 Grupi: “Aktorët” Sh.F.M.U. ”Zjja Shemsiu” Gjilan V Teatër
7 Edona Ramadani Sh.F.M.U. “Zija Shemsiu” Gjilan VI Hartim
8 Elda Ramadani Sh.F.M.U. “Dëshmorët e kombit” Gjilan VI/1 Poezi
9 Grupi: “Doktori” Sh.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan VI/1 Teatër
10 Rigë Qerimi Sh.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan VII Hartim
11 Nurije Maloku Sh.F.M.U. “Sadulla Berstovci” Gjilan VII/3 Poezi
12 Grupi “VII/4” Sh.F.M.U. “Abaz Ajeti” Gjilan VII/4 Teatër
13 Leonitë (Ismajl) Lenjani Sh.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan VIII/5 Hartim
14 Elsa (Milaim) Huruglica Sh.F.M.U. “Nazim Hikmet” Gjilan VIII/2 Poezi
15 Grupi: “Aktorët e rinj” Sh.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan VIII Teatër
16 Blertina (Xhemail) Zeqiri Sh.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan IX Hartim
17 Flandër (Drito) Canaj Sh.F.M.U. “Dëshmorët e Kombit” Gjilan IX Poezi
18 Grupi: “Zëri i ardhmërisë” Sh.F.M.U. “Vatra e diturisë” IX/1 Teatër
19 Albnor Sejdiu Sh.M.L. “Adem Kastrati” Gjilan X Ese Hulumtuese
20 Grupi: “EAE” Sh.M.L. “Adem Kastrati” Gjilan X Debat

KOMUNITETI TURK

​ TË DHËNAT PËR NXËNËSIT

​ ​Nr. Emri i Grupit Shkolla dhe komuna Klasa dhe paralelja Kategoria e aplikimit
1 Grupi: “AY” Sh.F.M.U. “Nazim Hikmet” Gjilan VI Teatër
2 Grupi: “Yelldez” Sh.F.M.U. “Nazim Hikmet” Gjilan VII Teatër
3 Grupi: “Ikili” Sh.F.M.U. “Nazim Hikmet” Gjilan VIII Teatër

KATEGORIA: Art Muzikor

​ ​ ​ ​TË DHËNAT PËR NXËNËSIT ​ ​ ​ ​

Nr.

1. Emri, emir i prindit dhe mbiemri i nxënësve

2. Emri i Grupit

Shkolla dhe komuna Klasa dhe paralelja Kategoria e aplikimit

1 Ilda (Valon) Nuhiu SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan III/ Këndim
2 Grupi: “Jemi ne” SH.F.M.U. “Mulla Idriz Gjilanit” Gjilan III/ Vallëzim
3 Bora (Albin) Devaja SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan III/ Insrument: Piano
4 Grupi: “Mjellma në liqe” SH.F.M.U. “Bajram Curri” Gjilan IV/1 Vallëzim
5 Gert (Ilaz) Selimi SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan IV Këndim
6 Ares (Mentor) Qerimi SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan IV Instrument: Piano
7 Grupi: “Bletat punëtore” SH.F.M.U. “Mulla Idriz Gjilani” Gjilan V Vallëzim
8 Earta (Edmond) Gjinolli SH.F.M.U. “Selami Hallqi” Gjilan V/4 Këndim
9 Lisa (Lulzim) Veliu SH.F.M.U. “Abaz Ajeti” Gjilan V Instrument: Violinë
10 Noa (Mentor) Hoxho SH.F.M.U. “Selami Hallqi” Gjilan VI Këndim
11 Uran (Ibrahim) Ismajli SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan VI Instrument: Violinë
12 Grupi: Shining Stars” SH.F.M.U. “Vehbi Ibrahimi” Gjilan VII Vallëzim
13 Rron (Adhurim) Jakupi SH.F.M.U. “Thimi Mitko” Gjilan VII Këndim
14 Bledn (Visar) Hoxha SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan VII Instrument: Kitarë
15 Yllka (Gilber) Dema SH.F.M.U. “Thimi Mitko” Gjilan VIII Këndim
16 Jona (Bekim) Fazliu SH.F.M.U. “Selami Hallqi” Gjilani VIII/2 Instrument: Piano
17 Grupi: “Shqiponjat” SH.F.M.U. “Vatra e Diturisë” Gjilan IX/1 Vallëzim
18 Oda (Tasim) Agaj SH.F.M.U. “Thimi Mitko” Gjilan IX Këndim
19 Eronë Bajram Morina SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan IX Instrument: Flautë

KATEGORIA: Art Pamor

TË DHËNAT PËR NXËNËSIT ​ ​ ​ ​
Nr.
1. Emri, emir i prindit dhe mbiemri i nxënësve

2. Emri i Grupit

Shkolla dhe komuna Klasa dhe paralelja Kategoria e aplikimit

1 Andi ( Adnan) Agushi SH.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan III/2 Pikturë
2 Buna (Valon) Haziri SH.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan IV/5 Vizatim
3 Olta (Kosovar) Halimi SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan V Pikturë
4 And (Blerim) Sylejmani SH.F.M.U. “Selami Hallaqi” Gjilan VI/3 Pikturë
5 Grela (Besim) Ramadani SH.F.M.U. “Skendërbeu” – Gjilan VII Vizatim
6 Dea (Nezir) Miftaraj SH.F.M.U. “Abaz Ajeti” Gjilan VIII Pikturë
7 Anesa (Sylejman) Haziri SH.F.M.U. “Nazim Hikmet” VIII/2 Punë Dore
8 Rege (Gyner) Elezi SH.F.M.U. “Dëshmorët e Kombit” Gjilan IX Pikturë
9 Zane(Sabri) Kajtazi SH.F.M.U. “Thimi Mitko” Gjilan IX Arkitekturë
10 Blin (ilaz) Kqiku SH.F.M.U. “Musa Zajmi” Gjilan IX Vizatim
11 Valton (Ismajl) Arifi SH.M.L. “Adem Kastrati” Gjilan XII Pikturë

KOMENTE