Pse heshtë rinia?!

Pse heshtë rinia?!

Pse heshtë rinia?! Deri kur dhe kur do ta ngritë zërin?! Nuk mund ta kuptojë heshtjen e tyre?!

Nuhi Nuhiu

Që nga paslufta, rinia në Republikën e Kosovës është shumë pasive me përjashtim në disa aktivitete të subjekteve politike. Ama, për çështje që ka të bëjë për, perspektivën e saj, për zhvillimin ekonomik, prosperitetin e vendit, shumë pak po dëgjohet zëri i saj.

Pse rinia të jetë në bisht të ngjarjeve?! Përse rinia të pajtohet me udhëheqjen në subjekte politike ku janë?!

Rinia e Kosovës ia ka dridh themelet e Ish Jugosllavisë. Kjo rini, sipas sondazheve, tani nuk e ka vullnetin e protestës, kundër papunësisë, kundër keqpërdorimit, kundër degradimit të arsimit, e shumë e shumë dukurive devijante që nga paslufta e sot.

Deri kur do ta kem rininë e përgjumur?! Partitë politike e dëshirojnë këtë rini, kuptohet kemi përjashtime. Rinia e ka gjënë më të shtrenjtë pas shpirtit, moshën e re.

Nëse tani iu nëpërkëmbet dinjiteti i juaj, rini, vështirë do ta keni në moshën më të madhe. Nuk është vetëm çështja që ta mbaroni fakultetin e më pastaj të punoni në vende të tjera të punës, por duhet kërkuar llogari dhe të pyetën Qeveritë, pse hapni fakultete?! Do me thënë, fakultete për biznese të politikanëve?

Është koha e fundit, rini, që të mos të jeni lule dekori në parti. Ngriteni zërin dhe në ato parti, ta gjeni, krijoni hapësirën për ndryshime.

Rini, mos heshtni, të jeni aktiv e jo vrojtues pasiv. Mos pritni vetëm liberalizimin e vizave. Kështu e do politika në Kosovë, të zbrazet Kosova.

Rini, këtu e ke vendin, kurse ata që nuk din ta zhvillojnë shtetin, ata le të ikin nga Kosova, nuk e kanë vendin këtu.

Prandaj, rini, është kohë e fundit. Shiheni, pazaret politike, shiheni si fitohet pushteti, pa një program për zhvillim ekonomik, pa një strategji, pa një vizion të caktuar, e bënë fushatën, vetëm duke akuzuar njëri tjetrin. Edhe pse disa ishin, së bashku në koalicion dhe e “zhvilluan ” shtetin dhe pa pikë marreje, kërkuan votën, besa edhe e morën.

Prandaj, rini, ju jeni ata të cilët bëni ndryshime, mos pritni asgjë nga kjo kastë politike.

Ju lutëm, prishjani gjumin edhe këtyre politikanëve, tregojani vendin…!

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE