Pse dialogu rrëzoi qeveritë e Kosovës e jo të Serbisë?!

Pse dialogu rrëzoi qeveritë e Kosovës e jo të Serbisë?!

Qasja e keqe dhe paaftësia e politikanëve tonë për dialogun Kosovë-Serbi, në dialog vetëm për rregullimin e brendshëm për Kosovën e jo edhe dialog në mes dy shteteve për marrëdhënie të ndërsjella të barabarta (reciproke), çojë në rrugë qore, shumë herë, në mosmandatimin e papërfunduar të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Shkruan: Sami ARIFI

Gjerë më tani nuk kemi pasur në parlamentin e Kosovës një shumicë unifikuese me qëndrime të përbashkëta shqiptare për dialogun Kosovë-Serbi, por, në të shumtën e rasteve është varur nga pakica e “Listës serbe” të dirigjuar nga Serbia, madje në parlamentin e Kosovës janë aprovuar dëshirat e tyre.

Me të drejtë rilindasi ynë i njohur Mit’hat Frashëri thoshte: “Fitorja për shqiptarët është e sigurt atë ditë që shqiptarët të kanë mbaruar betejën në mes veti”. 

Rrëzimi i qeverive ndodhi për të pasur pushtet vetiak, për t’u pasuruar përmes aferave kriminale dhe korruptive.

Shkaku i rrëzimit të qeverive ishte mosaprovimi i ligjeve të sjellura nga qeveria e Kosovës nga mungesa e shumicës shqiptare që nuk ishin në koalicion për t’i aprovuar ato ligje, por që aprovimi i atyre ligjeve varej nga pakica e “Listës serbe” që  ishte koalicion qeveritar, ata (Lista serbe) i bojkotonte ato ligje përmes dirigjimit që u vinte nga Serbisë.

Shkaktari numër një për rrëzimin e qeverive të Kosovës ishte dialogu Kosovë-Serbi me vendime të marrura gjithnjë në dëm të Republikës së Kosovës, prandaj, qasjet e këqija të këtilla sollën shpeshherë mandat të papërfunduar të Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Edhe se udhëheqja serbe me makinerinë e saj vrastare që bëri katër luftëra kriminale, posaçërisht edhe në Kosovë, dhe se dialogun Kosovë-Serbi e udhëheqin, prapë edhe tani, trashëgimtarë të  kriminelit serb, Sllobodan Millosheviq, asnjë qeveri e Serbisë gjerë më tani nuk u rrëzuar prej dialogut Kosovë-Serbi. Mbushuni mend o shqiptarë politikanë të mjerë, kurrë më mos sjellni të zeza në derë. Uroj që shqiptarët të kanë mirësi, të arrin te popujt tjerët, me zbatueshmëri të ligjeve për drejtësi.

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE