Pse akoma nuk është vendosur në kryeqendër shtatorja e Adem Jasharit?!

Pse akoma nuk është vendosur në kryeqendër shtatorja e Adem Jasharit?!

Athua pse ende nuk është vendosur shtatorja e Adem Jasharit në kryeqendër në Prishtinë. Kjo pyetje shumë herë më ka tingëlluar në memorie dhe vështirë i kam dhënë përgjigje.

Izmi ZEKA

Jo që skam pasur ide apo përgjigje por ka qenë krejt e çuditshme dhe e papranueshme për mua dhe qytetarët e Kosovës që legjenda që ndërrojë epokat, ende nuk gjendet në mesin e qytetit për t’i bërë nder Prishtinës.

Shtatorja e ka vendin aty ku lëvizjet e njerzve përmes tij kujtojnë historinë, dhimbjen dhe krenarinë.

Adem Jashari i bënë nderë Prishtinës, Kosovës e përtej saj.

Prandaj kuptojeni më shpejt se ikën 18 vite dhe ai nuk është aty ku Kosova lidhet me gjithë qendrat tjera.

Adem Jashari dhe figura e tij paraqesin të djeshmen të sotmen dhe të ardhmen e Kosovës.

Andaj mos u koritni se, sot ose nesër, do të jetë aty, vetëm se turpi do të bie mbi dike.

 

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE