Proza poetike “Gjëma e shtatë”, libri i radhës i Ramadan Mehmetit

Proza poetike “Gjëma e shtatë”, libri i radhës i Ramadan Mehmetit

BOTIM I RI
Ramadan MEHMETI: “GJËMA E SHTATË”, prozë poetike, botoi “ROZAFA”, Prishtinë 2020

Nga recensioni

…Si ta lexojmë gjëmën që e tekstualizon artistikisht Ramadan Mehmeti?

Në Bibël ekziston Libri i Vajtimeve që ligjëron për shkatërrimin e qytetit të Jerusalemit: Jeremia vajton largimin e qytetit nga rruga e Hyjit, më saktësisht, nga rruga e drejtë që nis një popull dhe devijon nga ajo. Dhe ndodhin gjëma të reja.

Kësisoj edhe ky libër i Ramadan Mehmetit, mund të lexohet si një gjëmë jona e përbashkët për t’i vajtuar kokëkrisjet tona mbi qenien tonë, zhvlerësimet e gjithçkaje që ka të bëjë me vlerat njerëzore, nacionale e shpirtërore.

Por kur na e thotë më shkoqur te teksti i tij i prozës poetike “Gjëma e shtatë”, atëherë thjerrëza e kuptimeve pasurohet e bartet edhe diku tjetër:

Prend Buzhala

KOMENTE