Presheva me rritje të natalitetit, në Bujanoc kemi ulje

Presheva me rritje të natalitetit, në Bujanoc kemi ulje

Ekspertët nga Instituti Republikan i Statistikave parlajmëron se numri i banorëve në Serbi është zvogëluar rrteh 385 mijë në 10 vitet e fundit.

Sipas këtyre të dhënave nga 169 komuna në Serbi gjatë vitit 2016 ka pasuar rritje të natalitetit në Sjenicë, Novi Sad, Preshevë, Novi Pazar dhe Tutin, shkruan Titulli.com.

Instituti Republikan i Statistikave ka njoftuar se në komunën e Bujanocit ka ulje të natalitetit në krahasim me vitet e kaluara.

Vlerësimi i këtij instituti ështe se në Serbi jetojnë 7 milion e 58 mijë e 322 qytetarë ndërsa të gjinisë femërore janë 183 mijë më shumë se meshkuj.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE