Policia e Kosovës për herë të dytë pjesë e garës ‘Annual Warrior Competition – AWC 2019’ në Jordan

Policia e Kosovës për herë të dytë pjesë e garës ‘Annual Warrior Competition – AWC 2019’ në Jordan

Policia e Kosovës për herë të dytë pjesë e garës ‘Annual Warrior Competition – AWC 2019’ në Jordan – Amman King Abdullah Special Operations Training Center

Policia e Kosovës për herë të dytë ka marrë pjesë në këtë garë, në të cilën po marrin pjesë mbi 30 shtete me rreth 40 ekipe nga e mbarë bota.

Në këtë garë përfaqësuese e Policisë së Kosovës është NJSI – Njësia Speciale Intervenuese, e cila në vitin e kaluar ishte e ranguar në listën e 10 shteteve me rezultatet më të mira në këtë garë, përderisa e njëjta synon këtë vit rezultate më të mira në pozita më të larta.

Në këtë garë marrin pjesë njësitë elite policore si dhe ato ushtarake, të cilat garojnë në:

* Qitje me armë në lëvizje,
* Qitje me armë në pozicione të ndryshme luftarake,
* Marshime me pesha dhe armatim,
* Snajpim Urban dhe Rural,
* Vëzhgim dheVrojtim,
* Neutralizim selektiv,
* Taktika intervenuese nga vetura,
* Intervenime në objekte dhe mjete transporti.

Policia e Kosovës me njësinë elite të saj po tregon profesionalizëm dhe rezultate pozitive në fusha të ndryshme karshi policive të shteteve të ndryshme ndërkombëtare,
përfshirë edhe SHBA-të.

KOMENTE