Poezitë dhe tregimet e propozuara për botim në “Agmia”

Poezitë dhe tregimet e propozuara për botim në “Agmia”

Juria e konkursit anonim letrar “Flaka e Janarit” 2017, në përbërje, prof dr. Anton Nikë Berisha, shkrimtar dhe studiues i letërsisë , Alketë Spahiu, shkrimtare dhe Mehemtali Rexhepi, poet e kritik letrar, përveç krijimeve të shpërblyera, redaksisë së revistës letrare AGMIA, i propozojnë për botim këto krijime letrare në poezi:

Ecni lehtë mbi fosilet e dhimbjes, shifra “Aemathia”
Nese(r) mujmë me u que ma vonë se malli, shifra “1992”
Vjeshtës së dehur,shifra “MIK.AL”
Gjysma ime, shifra: “ EMRIN E KAM ME NJË KUPTIM MITOLOGJIKË”
Në liqenin e Lasgush Poradecit, shifra “Pelegrini I ri ¾”
Antagonizëm, shifra “shqipfjala”
Apologjia e eshtrave, shifra “Koha e keqe”
Me etjen udhëtojmë, shifra “kafshimi”
Fundvit pellazgësh, shifra “Epoka e frymtë” dhe
Secili ban kryqin e vet n’shpindë, shifra: “14 AGULIÇE”

si dhe këto tregime:

Urrejtja e ujkut, shifra, “METAMORFOZA”
Margarita zbret nga lista e të pagjeturve, shifra: “Mohikani I fundit”
Mjalti I akacieve, shifra: “Anton Pashku”
Sonatë dhembjeje, shifra: “ VJOSA”
Drejtë të panjohurës, pa shifër
Peizazh I zi, shifra: “somnambul”
Rënia e pushtetit të perëndive, shifra: anti (pushtet) – dogma”
Dy Eva në një, shifra: AL
Melodi e përsëritur, shifra: “ 237”
Pritja e valëve të zërit, shifra: “Pritja”

Luten autorët, krijimet e të cilëve janë propozuar për botim, t’i deshifrojnë krijimet e tyre përmes adresës elektronike, [email protected], më së voni deri më 16 shkurt 2016, ose nëse I kanë dërguar përmes postës, bashkë me deshifrimin të na e përcjellin me attachment, edhe krijimin e propozuar për botim.

KOMENTE