Pishina e parë në botë me pamje 360 shkallë

Pishina e parë në botë me pamje 360 shkallë

Për notarët që kërkojnë emocione, mundësia për të marrë një rënie vdekjeprurëse mund të mos jetë shumë larg. Planet për të ndërtuar një pishinë me gjatësi pa fund me pamje 360-shkallë të horizontit të Londrës janë duke u jetësuar.

Hartat për pishinën prej 600,000 litra mbi ndërtesën 55-katëshe, të quajtur “Londra në pafundësi”, janë zbuluar nga “Compass Pools”.

Dizajnuesit pohojnë se koncepti është një botë e parë, duke e përshkruar strukturën si ndërtesa e vetme në botë për të përfshirë një pishinë me prej prej 360 shkallësh.

Pishina do të bëhet nga akriliku dhe do të shfaqë anët transparente, kështu që vizitorët më poshtë do të jenë në gjendje të shohin gjithçka rreth tyre.

Pishina gjithashtu do të pajiset me një anemometer të integruar për të monitoruar shpejtësinë e erës dhe do të lidhet me një sistem të menaxhimit të ndërtesave të kontrolluara kompjuterikisht që do të rregullojë temperaturën e pishinës dhe do të sigurojë që uji të mos derdhet në rrugët më poshtë.

Uji do të nxehet duke përdorur energjinë nga sistemi i ajrit të kondicionuar të ndërtesës. Dizajnuesit planifikojnë gjithashtu edhe një hotel me pesë yje nën pishinë. Ndërtimi i pishinës mund të fillojë në vitin 2020 nëse konfirmohen partnerët dhe kontraktorët.

KOMENTE