Pesha trupore ndikon në diabet, kujdesuni për kilet e tepërta

Pesha trupore ndikon në diabet, kujdesuni për kilet e tepërta

Konsumimi i vetëm 850 kalorive në ditë për tre muaj dhe pastaj mbajtja e peshës mund të shtyejë paraqitjen e diabetit të tipit 2 për të paktën dy vjet, sugjeron një studim.

Programi i udhëhequr nga mjekët familjar ka funksionuar për më shumë se një të tretën e pacientëve pjesëmarrës. Raporti i studimit bazohet në punën e mëhershme që sugjeron se humbja e peshës është një zgjidhje e rëndësishme dhe ofron më shumë kohë jashtë mjekimit sesa është menduar më parë.

Ekspertët thonë se sfidon pikëpamjen se diabeti i tipit 2 është gjithmonë një kusht i përjetshëm dhe progresiv.

KOMENTE