Pesë gjëra që nuk duhet t’i bëni nëse jeni i uritur

Pesë gjëra që nuk duhet t’i bëni nëse jeni i uritur

Veprimet që duhet t’i shmangni kur jeni me stomakun bosh, sepse mund te pasoje perkeqesimi i shendetit tuaj.

Mos pini kafe

Shumë njerëz nuk mund ta imagjinojnë mëngjesin pa një filxhan kafe, por ky ritual i veçantë mund të prodhojë probleme të tretjes nëse ju pëlqen të pini kafe të zezë.

Pirja e kafesë në stomak bosh stimulon prodhimin e acidit në stomak dhe rrjedhimisht irriton traktin e tretjes.

Mos merrni medikamente ose vitamina

Marrja e medikamenteve në stomak bosh mund të shkaktojë dhimbje stomaku, gjë që mund të ndikojë rëndë shëndetin tuaj.

Megjithatë, ka disa ilaçe që janë rekomanduar për të marrë para ushqimit, kështu që ju duhet t’i kushtojnë vëmendje të madhe udhëzimeve të asaj që merrni.

Mos përtypni çamçakëz

Nuk rekomandohet që të përtypni çamçakëz në stomak bosh, pasi trupi juaj reagon në përtypet si një tregues se ju do të konsumoni ushqim dhe si rezultat stomaku fillon të prodhojë acide për të tretur.

Mos bëni trajnime intensive

Nuk është e këshillueshme të stërviteni fort nëse jeni të uritur! Disa njerëz thonë se trajnimi në stomak bosh është më i mirë për humbjen e peshës; megjithatë, kjo gjithashtu do t’ju bëjë të humbisni masën e muskujve.

Nëse i nënshtroheni stërvitjes me intensitet të lartë, presioni i lartë i gjakut dhe shkalla e rritur e zemrës mund të shkaktojnë marramendje, vjellje dhe dhimbje koke.

Mos pini lëng portokalli

Në një stomak bosh mund të shkaktojë gastrit, kështu që është mirë për të shmangur konsumimin e frutave, kur ju jeni të uritur.

KOMENTE