Përfitimet nga konsumimi i kungullit të njomë

Kungujt janë plot vlera ushqyese dhe vitamina. Konsumimi i tyre veçanërisht këshillohet pasi ndihmon trupin e njeriut në aktivitete ditore.

Më poshtë disa nga benificionet e tjera nga ngrënja e kësaj perimeje:

  1. Përmirësimi i tretjesKungulli i njomë është i pasur me ujë, fibër, dhe elektrolite, të cilat lehtësojnë tretjen. Krahas kapsllëkut, kjo perime arrin të shërojë edhe gjendjet e tjera shëndetësore, siç janë: ulcerat, IBS, madje edhe kancerin e zorrës së trashë.
  2. Plakjen e ngadaltëKungull i njomë ka dy antioksidantë dhe fito-ushqyes anti-inflamator që punojnë së bashku për të neutralizuar radikalet e lira dhe për të zvogëluar inflamacionin.
  3. Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe participon pozitivisht në shëndetin e zemrës

Shumë njerëz nuk e kuptojnë se shtypja e gjakut mbështetet në marrjen e ekuilibrit të duhur të natriumit dhe kaliumit.

KOMENTE