Përfitime të mëdha shëndetësore nga misri

Përfitime të mëdha shëndetësore nga misri

Mënyra më e mirë për të konsumuar misrin është ajo e zierjes, pasi pjekja në prush e dëmton strukturën e lëkurës së misrit, e cila mund të shkaktojë probleme të stomakut.

Me zierjen ne përfitojmë gjithë të mirat që misri ka me bollëk si:

-Vitamina C, folate dhe të kompleksit B duke përbërë kështu një ushqim të shkëlqyer për zemrën

-Antioksidantë si luteina dhe zeaksanthinë që forcojnë shikimin

-Fibra që ushqejnë veçanërisht zorrën e trashë duke përmirësuar situata si kapsllëku dhe hemorroidet!

-Proteina, të cilat së bashku me fibrat ndikojnë shumë mirë edhe në rregullimin e sheqerit në gjak!

KOMENTE