Papagalli më i madh ndonjëherë, peshonte 7 kilogramë

Papagalli më i madh ndonjëherë, peshonte 7 kilogramë

Heracles cheapectatus ëshë papagalli me madhësin e një fëmije.

Por, ky lloj nuk gjendet edhe tani, sipas disa zbulimeve që janë bërë në Zelandën e re, para 20 milionë viteve ka jetuar ky lloj i papagallëve me madhësi të pabesueshme.

Herakli ishte vërtet një gjigant në mesin e zogjve. Ishte i gjatë rreth 1 metër dhe peshonte rreth 7 kilogramë.

Zogjtë e Zelandës së Re janë konsideruar prej kohësh unik. Shpesh shumë prej tyre nuk gjenden askund tjetër përveç Zelandës së Re.

KOMENTE