Optimizmi mbron zemrën tuaj

Një numër i hulumtimeve kanë sugjeruar se kultivimi i optimizmit mund të ketë një efekt mbrojtës për zemrën tuaj. Sipas një hulumtimi të vitit 2012, njerëzit me personalitet optimist kanë rrezik të reduktuar për sëmundje kardiovaskulare.

Kohët e fundit, një studim magjepsës gjetur se gjuha e përdorur në Twitter mund të parashikojnë vdekshmërisë nga sëmundjet e zemrës – në mënyrë të veçantë, gjuha optimiste është e lidhur me një rrezik më të ulët të vdekshmërisë brenda një komuniteti të veçantë.

Optimizmi sjellë përfitime të tjera në shëndetin fizik. Ai përmirëson funksionin e sistemit imunitar dhe rrit jetëgjatësinë.

KOMENTE