OBSH: Përdorimi i tepruar i internetit, problem i madh shëndetësor

OBSH: Përdorimi i tepruar i internetit, problem i madh shëndetësor

Në vendet e zhvilluara kompjuterët janë të pranishëm gjithandej; në punë, shkolla dhe shtëpi.

Por, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, përdorimi i tepruar i internetit, telefonit, lojërave dhe platformave tjera, sjell pasoja negative për shëndetin.

Mjekët vazhdojnë të mësojnë se si të përballen me këtë dukuri.

Hulumtimi i Institutit Statistikor turk tregon se këtë vit rreth 75 për qind e popullatës në Turqi nga mosha 16 deri 74 vjeç janë përdorues të internetit, kurse 88.3 për qind e shtëpive kanë qasje në të.

Ndërsa vazhdon debati i ekspertëve për përdorimin e tepruar të internetit, dukuria prek më së shumti fëmijët.

Organizata Botërore e Shëndetësisë thotë se përdorimi i tepruar i internetit, telefonave dhe pajisjeve tjera teknologjike po rritet aq shumë, duke u shndërruar në problem të madh shëndetësor ne nivel global.

KOMENTE