Objekti më i madh lundrues i energjisë solare ndërtohet në Kinë

Objekti më i madh lundrues i energjisë solare ndërtohet në Kinë

Kina ka njoftuar se objekti më i madh lundrues fotovoltaik (PV) në tokë, ka përfunduar më në fund dhe është lidhur me rrjetin e energjisë lokale.

E vendosur në qytetin e Huainan në provincën Anhui, objekti i impiantit të energjisë solare prej 40 megavat është krijuar nga prodhuesi Sungrow Power Supply Co. Rrjeti lundrues u ndërtua mbi një rajon të përmbytur dikur nga qymyr.

Për një kohë të gjatë Kina njihet si vend me rezultate negative sa i përket emetimeve të karbonit dhe kjo është arritja më e fundit e qeverisë kineze në përpjekjet e saj të vazhdueshme për të udhëhequr botën me miratimin e energjisë solare.

Fushat diellore lundruese po bëhen gjithnjë e më popullore në mbarë botën, sepse dizajni i tyre unik adreson çështje të shumta të efikasitetit dhe planifikimit të qytetit. Këto pajisje lundruese lirojnë tokën në zonat më të populluara dhe gjithashtu zvogëlojnë avullimin e ujit.

KOMENTE