Nxënësve nga Medvegja, Bujanoci e Presheva iu mungon abetarja dhe librat shqip

Nxënësve nga Medvegja, Bujanoci e Presheva iu mungon abetarja dhe librat shqip

Shqiptarët diskriminohen në kuptimin më klasik pasi ende nxënësit shqiptarë të Medvegjës, Bujanocit dhe Preshevës nuk kanë dhe ndihet mungesa e Abetares dhe librave shqip.

Refik HASANI

Që nga niveli parashkollor, shkollat fillore dhe procesi edukativo-mësimor i shkollave të mesme zhvillohet me planë-programe të vjetruara.

Përveç uljes-zvogëlimit të nxënësve në gjitha shkollat kjo krahinë shqiptare përballet edhe me mos nostrifikim të diplomave. Nxënësve ju mohohet të mësojnë mbi historinë Kombëtare, kulturën,traditën shqiptarë e ku pjesë e kësaj janë edhe Medvegja, Bujanoci dhe Presheva e ku bënë ende me mungesa të Abetares dhe librave shqipe.

Kurse, studentët nga këto tri komuna heqin të zitë e ullirit që të studijojnë në Universitete shtetërore të Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë, Serbisë që kanë një largësi tepër të madhe me kosto tepër të lartë dhe jo lehtë të përballueshëm.

Ky artikull nuk pasqyron qëndrim editorial të redaksisë! Për më tepër, ju lutem lexoni kushtet e përdorimit.

KOMENTE