Numërohen 98.47 për qind e votave, ky është rezultati

Numërohen 98.47 për qind e votave, ky është rezultati

Pas numërimit të 98.47% të votave nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ):

Lëvizja Vetëvendosje, ka siguruar 200.953, vota apo 25,51%.
Lidhja Demokratike e Kosovës ka 195.534 vota, apo 24,82%.
Partia Demokratike e Kosovës ka 167.402, apo 21.25%.
Koalicioni AAK-PSD ka marrë 90.839 vota apo 11,53%.
Nisma-AKR-PD ka marrë 38.639 vota apo 4.90%…

Nga numërimi i 98,47% të votave të deritanishme, 40.290 fletëvotime janë shpallur të pavlefshme nga ana e KQZ-së.

Në këto rezultate preliminare për zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit nuk përfshihen votat me kusht, ato me postë, si dhe të personave me nevoja te veçanta.

KOMENTE