Njihuni me hotelin akull, e gjithë struktura përbëhet nga akulli

Njihuni me hotelin akull, e gjithë struktura përbëhet nga akulli

Në zemër të Laplandit, provinca më veriore e Suedisë, është pozicionuar ky hotel akulliI vendosur në 1,200 km në veri të Stokholmit në Jukkasjärvi, hoteli ka mbi 80 dhoma dhe ndërtohet çdo vit në të njëjtin vend duke përdorur akull nga lumi aty pranë, Torne.

Hoteli është afro 30 mijë metra katrorë dhe ndodhet 200 km në veri të Rrethit Arktik dhe përmban një bar akulli Absolut Vodka, një kinema me akull, dhoma familjare me akull dhe suita akulli. E gjithë struktura përmban katër mijë ton akull.

Me pak fjalë, gjithçka ka të bëjë me akullin.

Një natë, nuk kishte dhoma të lira në dispozicion të turistëve në qytet dhe disa vizitorë vendosën çantat e tyre mbi lëkurat dhe akullin që kishte pushtuar këtë ambient.

Si e mori emërtimin “hoteli i parë i akullit” në botë!

Në vitin 2016-të, hoteli u zgjerua edhe më shumë edhe ai sot ka një strukturë të përhershme akulli të hapur për vizitorët. Kjo do të thotë që ju do të kaloni disa nga netët tuaja “të ftohta” (në një dhomë akulli) dhe të tjerët ditë “të ngrohta” (në një dhomë normale).Ju mund të vendosni se cilat net doni të kaloni të ngrohta ose të ftohta kur të rezervoni.

Dhomat e hotelit

Shtrate të mëdhenj me batanije nga lëkura e kafshëve dhe skulptura akulli! Gjatë këtij sezoni ju mund ta vizitoni këtë hotel dhe jo vetëm do të shijoni akomodimin e akullt në habitatin e tij natyror, por gjithashtu do të shihni dritat veriore që dhurojnë spektakël.

Çfarë mund të bëni në hotelin e akullit?

Ka mijëra aktivitete në të cilat mund të merrni pjesë në hotel dhe në zonë. Këtu janë disa nga gjërat më të mira për të bërë kur të vizitoni “Ice Hotel” në Suedi:*

Një turne me udhëpërshkrim të detajuar – Bëni një turne nëpër të gjithë hotelin e akullit për të mësuar të kaluarën, të shihni dhoma te ndryshme dhe mënyrën se si është ndërtuar i gjithë hoteli.

KOMENTE