Një sy gjumë gjatë ditës mund të largojë sulmin në zemër

Një sy gjumë gjatë ditës mund të largojë sulmin në zemër

Të bësh një sy gjumë gjatë ditës sipas studimeve  është më mirë se sa ndërhyrjet mjekësore në uljen e presionit të gjakut Të flesh për një orë në mesditë rezultoi në uljen e niveleve të presionit të gjakut me një mesatare prej pesë pikësh, një efekt të ngjashëm

Ekspertët thanë se kjo mund të çojë në një reduktim të madh në rrezikun e sulmit në zemër.

“Gjumi i mesditës duket se ul nivelin e presionit të gjakut në të njëjtën madhësi si ndryshimet e tjera të jetesës, për shembull, reduktimi i kripës dhe alkoolit mund të sjellë uljen e nivelit të presionit nga 3 në 5 mm” deklaroi hulumtuesi Dr Manolis Kallistratos.

KOMENTE