Nga viti 2020 turizëm në hapësirë, organizohet nga NASA

Nga viti 2020 turizëm në hapësirë, organizohet nga NASA

Duke filluar nga viti 2020, NASA do të hapë Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës për turistët.

NASA pritet të lejojë turistët në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës duke nisur nga viti 2020, ndërsa qëndrimi për një natë do të fillojë nga 35,000 dollarë për një natë.

Agjencia amerikane e hapësirës njoftoi se do ta hapë stacionin që obiton rreth Tokës për turistët por edhe për bizneset.

Zv./drejtori i NASA-s Robyn Gatens tha se çdo vit do të lejohen deri në dy misione private në hapësirë. Nasa gjithashtu do t’i lejojë astronautët privatë të përdorin sondat e saj deri në 30 ditë.

“Nasa do ta hapë Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës ndaj individëve dhe biznesit ndërsa do të fillojë me reklamimi i hapësirave si kurrë më parë,” tha kreu financiar i agjencisë, Jeff DeWit, ndërsa e prezantoi projektin në Nju Jork.

Dy kompanitë private të cilat do të lejohen të përdorin Stacionin Ndërkombëtar janë SpaceX, dhe Boeing.

KOMENTE