Në ‘luftë’ me stresin kafeja nuk është pija më e mirë, ja disa alternativa të tjera

Në ‘luftë’ me stresin kafeja nuk është pija më e mirë, ja disa alternativa të tjera

Të gjithë e dimë se kafeina është stimulues, prandaj konsumimi i kafes faktikisht mund të na bëjë të ndihemi më të stresuar sesa të relaksuar.

Posaçërisht nëse jeni të ndjeshëm ndaj kafeinës, konsumimi i kafes kur keni nivele të larta të stresit është ide e tmerrshme dhe mund të shpie në dhimbje koke, çrregullime të rrahjes së zemrës, shtypje të lartë të gjakut, ankth, etj.

Prandaj, në raste të tilla, është mirë që kafen ta zëvendësoni me ndonjë alternativë tjetër.

Ekspertët kanë treguar se cilat janë alternativat më të mira të kafes, e që gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e stresit:

– Çaji i gjelbër

– Çaji matcha

– Çaji i zi

– Çaji kamomil

KOMENTE