Në Klinikën Infektive janë të hospitalizuar 15 pacientë të infektuar me koronavirus

Në Klinikën Infektive janë të hospitalizuar 15 pacientë të infektuar me koronavirus

Në klinikën Infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), sipas raportit të Dr. Sadije Namani, specialiste-infektologe, aktualisht janë të hospitalizuar gjithsej 15 raste me Covid-19, ndërsa sot pritet të lirohen 18 pacientë të shëruar nga ky infeksion. Kështu është bërë e ditur nga Ministria e Shëndetësisë.

Sipas raportit në fjalë, në Klinikën Infektive, QKUK, sot me 06/05/2020, janë të hospitalizuar gjithsej 36 pacientë, prej tyre të sëmurë me Covid -19 janë gjithsej 15 raste.

Nga 15 pacientë të infektuar me Covid 19:
• 9 raste janë në gjendje stabile,
• 4 raste janë në trajtim me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive.
• Në mjekimin intensiv janë duke u trajtuar dy pacientë në gjendje të rëndë dhe përkujdesje intensive. Që të dy pacientët kanë sëmundje kronike të veshkave dhe janë në dializë.

Përndryshe, nga gjithsej 5 pacientë Covid 19 pozitiv dhe të cilët janë në dializë, 3 prej tyre janë në gjendje të përmirësuar.

Sot lirohen nga klinika 18 pacientë të shëruar nga infeksioni me Covid- 19.

Gjithashtu 2 raste të cilët kanë rezultuar negativ në testimet e fundit për Covid -19 vazhdojnë trajtimin në klinikë si dhe në pritje të rezultatit është vetëm një pacientë.

KOMENTE