Në klinikën Infektive aktualisht janë të hospitalizuar gjithsej 33 raste me Covid -19

Në klinikën Infektive aktualisht janë të hospitalizuar gjithsej 33 raste me Covid -19

Në klinikën infektive të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, sot me 30.04.2020, janë të hospitalizuar gjithsej 33 raste me Covid -19.

Sipas raportit të hartuar nga dr. Sadie Namani, specialiste-infektologe, gjendja e pacientëve të sëmurë me Covid- 19 të hospitalizuar në Klinikën Infektive është si vijon;

27 raste janë në gjendje stabile, 5 raste janë në trajtim me oksigjenoterapi dhe përkujdesje intensive.

Në mjekimin intensiv është duke u trajtuar një paciente në gjendje të rëndë dhe përkujdesje intensive.

Sot, nga klinika do të lirohen 2 pacientë të shëruar nga infeksioni me Covid -19, ndërsa 5 pacientë Covid -19 pozitiv lirohen në gjendje të mirë shëndetësore.

KOMENTE