Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 770 pacientë

Në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 770 pacientë

Në bazë të raportit të punës për datën 20 prill 2021, në klinikat COVID të QKUK-së dhe në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 770 pacientë.

630 raste janë të konfirmuar me Sars-Cov-2

33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore

608 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 321 pacientë:

250 të konfirmuar me Sars Cov-2

13 në gjendje të rënduar

267 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

 • Klinika Infektive, 112 pacientë
 • Klinika Infektive II ( Mjekësia Sportive), 68 pacientë
 • Klinika Infektive III ( Interno), 28 pacientë
 • Klinika e Pulmologjisë, 82 pacientë
 • Klinika e Gjinekologjisë, 2 pacientë
 • Mjekimi Intensiv -COVID, 17 pacientë + 4 në intensiven e Klinikës Infektive
 • Klinika e Pediatrisë, 12 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 449 pacientë:

380 të konfirmuar pozitivë

20 në gjendje të rënduar shëndetësore

341- me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

 • Spitali i Prizrenit, 61pacientë
 • Spitali i Gjakovës, 78 pacientë
 • Spitali i Pejës, 101pacientë
 • Spitali i Gjilanit, 81 pacientë
 • Spitali i Ferizajt, 64 pacientë
 • Spitali i Mitrovicës, 47 pacientë
 • Spitali i Vushtrrisë, 17 pacientë

KOMENTE