Në Japoni festë e veçantë, burrat ia kthejnë dhuratën e 14 Shkurtit grave

Në Japoni festë e veçantë, burrat ia kthejnë dhuratën e 14 Shkurtit grave

Në Japoni ekziston një traditë që sheh gratë duke u dhënë çokollata meshkujve në Ditën e Shën Valentinit. Ka dy lloje të çokollatave, “Giri-choco” (detyrim çokollatë), dhe “Honmei-choco”.

Giri-choco ka për qëllim të jetë për miqtë, kolegët, bosët dhe miqtë e afërt meshkuj. “Giri” do të thotë detyrim, kështu që ky Giri-choco nuk ka romancë të përfshirë.

Nga ana tjetër, Honmei-choco i jepet një të dashuri, dikuj që je në afër lidhjes ose burrit.

Ajo që është më unike në Japoni është se ekziston “Dita e Bardhë”, e cila zhvillohet më 14 mars, saktësisht një muaj pas Ditës së Shën Valentinit.

Në Ditën e Bardhë janë meshkujt të cilët japin dhurata të kthimit për gratë që i dhanë ato çokollata në Ditën e Shën Valentinit. Zakonisht ngjyra e çokollatës është e bardhë për shkak të emrit të ditës.

KOMENTE