Në Grenlandë zbulohet akull i ‘varrosur’

Në Grenlandë zbulohet akull i ‘varrosur’

NASA duke i shikuar imazhet satelitore dhe hartat topografike të zonës, zbuloi shenja të kraterit të mundshëm në veriperëndim të Grenlandës vetëm 114 kilometra nga krateri i zbuluar kohët e fundit nën Hiawatha Glacier.

Shkencëtarët kanë zbuluar se çfarë mund të jetë një krater me ndikim 22 milje i varrosur thellë nën akullin e Grenlandës.

Nëse po, do të ishte zbulimi i dytë në muajt e fundit, shkruan ‘Daily Mail’.

Saktësisht se si dhe kur formohet ende mbetet një mister, edhe pse studiuesit dyshojnë se mund të jetë më i vjetër se 80.000 vjet.

KOMENTE