Ndotje e madhe në Tajlandë, vendi ku maskat e fytyrës shiten

Ndotje e madhe në Tajlandë, vendi ku maskat e fytyrës shiten

Ajri i ndotur ka pushtuar planetin dhe vende të ndryshme të botës po e pësojnë keq.

Gjatë dy javëve të kaluara, shkollat nëpër Bangkok të Tajlandës duhej të mbylleshin për shkak të smogut toksik.

Qeveria po i vendosë dronët për të shpërndarë ujë shkaku i ndotjes.

Ekspertët kanë fajësuar dështimet e politikës për krizën e cilësisë së ajrit, pasi qeveria rriti përpjekjet për të luftuar ndotjen që ka mbajtur qytetin në kthetrat e saj për dy javë.

Smogu është shkaktuar nga një kombinim i faktorëve, duke përfshirë tymin nga trafiku, vendet e ndërtimit dhe djegjen e mbetjeve të kulturave në provincat fqinje të Bangkok. Pothuajse cdo i dyti person ka të vendosur maskën e fytyrës dhe raportet tregojnë se ato shiten dhe shpesh vështiru për t’u gjendur në treg.

KOMENTE