Ndjenja për humor trashëgohet nga babai

Ndjenja për humor trashëgohet nga babai

Nëse babai ka sy të errët nga e ëma, është shumë e sigurt që fëmija do të “marrë” ngjyrën e tij. Veç kësaj, buzët e plota kryesisht trashëgohen nga babai, bash si edhe struktura dhe vëllimi i flokëve.

Por, cili gjen i babait me siguri do të “kopjohet” te fëmija? Kuptimi për humor – tregojnë hulumtimet. Ekziston edhe gjeni i cili gjithmonë bartet nga babai te i biri, mirëpo nuk është edhe aq pozitiv.

Fjala është për rrezikun e shtuar nga sulmi në zemër, madje deri në 50 për qind. Gjithashtu, shkenca tregon që çrregullimet mendore gjithashtu trashëgohen nga babai.

Dhe në fund , transmetohen edhe forma edhe “bukuria”, por edhe problemet me dhëmbët.

Gjenet mashkullore janë dominuese në këtë rast dhe ne ate te ndjenjave e sidomos humorit,, andaj në bazë të buzëqeshjes së babait mund të parashikohet si do të buzëqesh vogëlushi.

KOMENTE