Ndërroi jetë profesori dhe krijuesi letrar Zymber Beshtica

Ndërroi jetë profesori dhe krijuesi letrar Zymber Beshtica

Pas një sëmundje të rëndë, në moshën 70 vjeçare, ka ndërruar jetë profesori Zymber Beshtica. Njoftimin mortor e kanë bërë të ditur familjarët e tij.

Përndryshe, profesori Zymber Beshtica u lind më 12 shkurt 1950 në Desivojcë të Kamenicës (jetoi dhe veproi në Gjilan). Shkollën fillore e kreu në vendlindje, Gjimnazin në Kamenicë, Fakultetin Filozofik, Dega Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Prishtinë.

Ai ishte ende student kur filloi të punonte. Në vitin 1975 vijojë mësimdhënien në QSHT në Gjilan, deri më 30 gusht 1982, kur u largua nga procesi edukativo – arsimor , “ i papërshtatshëm ideo – politikisht”. Arsimit i rikthehet pas viteve të 90-ta. Karrierën e tij profesionale e mbaroi në SH.M.M “Dr Asllan Elezi” në Gjilan.

Zymberi u mor edhe me krijimtari letrare që nga bankat e shkollës fillore. Botoi përmbledhjen “Rrjedha”, pas viteve të 90-ta. Mori pjesë aktive edhe në bashkautorësi në disa libra.

Ai së fundi kishte nxjerrë në dritë dhe promovuar edhe vëllimin me poezi “Ëndërr e gjatë”.

Në Gjilan, më datë 25.04.2020, në moshën 70-vjeçare, ai ndërroi jetë.

Më poshtë keni njoftimin mortor dhenë nga familjarët e tij.

NJOFTIMI MORTOR!

Me dhembje të thellë, ju njoftojmë se sot më datë 25.04.2020 pas një sëmundje të rëndë, në moshën 70 vjeçare, ka vdekur më i dashuri jonë babai, Zymber Pajazit Beshtica nga Gjilani.

Varrimi i të ndjerit do të bëhet neser me datë 26 04 2020, me drek në varrezat e qytetit në Gjilan.

Për shkak të rrethanave aktuale në të cilat ndodhet vendi jonë nga pandemia e shpallur virusit COVID-19, ceremonia e varrimit do të organizihet vetem nga familja jonë e ngushtë.

Me pikëllim të thellë!
Familja BESHTICA

KOMENTE