NASA me raketë gjigante, synim arritja në Hënë

NASA me raketë gjigante, synim arritja në Hënë

Faza e parë thelbësore për “mega-raketën” e Nasës, SLS është zhvendosur nga fabrika e saj në New Orleans për teste thelbësore, për të vlerësuar gatishmërinë e saj për lëshim.

Sistemi i Hapjes në Hapësirë (SLS) është një pjesë kritike e programit Artemis të agjencisë hapësinore, i cili synon të kthejë amerikanët në Hënë deri në vitin 2024, raporton BBC.

Faza thelbësore është qendra e raketës së re dhe do t’i nënshtrohet testimit gjithëpërfshirës në Mississippi.

Të mërkurën, ajo u vendos në një anije që do ta transportojë në destinacionin e saj.

Raketa, e cila do të jetë më e gjatë se një ndërtesë 30 katëshe është duke u ndërtuar për Nasan nga kompania e avionëve Boeing.

KOMENTE