Musliu takon koordinatorin e zyrës së OSBE-në në Bujanoc

Musliu takon koordinatorin e zyrës së OSBE-në në Bujanoc

Në selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc ka qëndruar koordinatori i zyrës së OSB-së në Bujanoc, Giacomo Bosisio.

Ai gjatë takimit me kryetarin Junuz Musliun bisedoi për tema të ndryshme që janë në kompetencë të Këshillit Kombëtar Shqiptar, situatën politike dhe gjendjen e arsimit shqip në Luginë të Preshevës.

“Duke u fokusuar në mungesën e teksteve shkollore në gjuhën shqipe dhe shkollimin e lartë të shqiptarëve, përkatësisht edhe institucioneve që duhet të sigurojnë arsim të lartë në gjuhën shqipe. Me këtë rast, është nënvizuar në diskutim Fakulteti i Suboticës dega në Bujanoc”, thuhet në njoftimi i KKSH-së.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE